Matematik

bestem ukendte

20. november 2011 af Aleynaa

Hejsa er der nogen som ved hvilke formel jeg skal bruge til denne opgave

; A=124,8°,b=4,3 og c=7.. Jeg skal bestemme  de ubekendte stykker i ΔABC


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. november 2011 af nielsenHTX

brug cosinusrelationen til at finde a

en vinkel kan derefter bestemme med fx. cosinusrelationen og den sidste vinkel er så 180-A- (den vinkel du fandt)


Svar #2
20. november 2011 af Aleynaa

a2 = b+c2-2bc*cos(A)..Aaa super nu forstår jeg :d jeg har en mere A= 25°,B=35° og a=6.

gør jeg det samme her:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. november 2011 af nielsenHTX

brug sinusrelationen til at finde b

den sidste vinkel C kan findes ved 180-25-35= ?

c kan nu bestemmes fx. ved sinusrelationen

 


Svar #4
20. november 2011 af Aleynaa

Hmm hvilke formel skal jeg benytte?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. november 2011 af nielsenHTX

sinusrelationen siger:

a /sin(A) = b / sin(B) = c / sin(C)

du kender a,A og B så

a /sin(A) = b / sin(B) indsæt og find b


Svar #6
20. november 2011 af Aleynaa

Jeg tænkte på om jeg ikke skulle bruge pythagoras for at finde a ved den første  opgave , hvis jeg bruger cos får jeg et negativt tal hvilket jeg ikke burde få..:)


              


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. november 2011 af nielsenHTX

pythagoras gælder kun i en retvinklet trekant. din trekant er ikke retvinklet... så nej

du har selv skrevet fomlen op... a er da givet ved

a=√(b2+c2-2bc*cos(A))

a=√((4,3)2+72-2*4,3*7*cos(124,8grader)) ca =10


Svar #8
20. november 2011 af Aleynaa

Sådan jeg får den til at blive 101 og kvadratroden af den 10,09


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. november 2011 af nielsenHTX

så taster du nok forkert ind på din lommeregner.

husk at tænke over hvordan din lommeregner vurderer cos(124,8) ved den det er grader?

a=√ 67.49-60.2 *cos(ca 0.6933*Pi)

a=√67.49-60.2 * (-0.5707135681)

så skulle du kunne regne den.


Svar #10
20. november 2011 af Aleynaa

Tak for hjælpen:) den næste opgave A= 25°,B=35° og a=6

første finder jeg C ved at sige 180-25-35

derefter skal jeg finde b og c ved at bruge sinusrelationerne

6/25=b/35

hvad gøre jeg mere


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Du skal lade være med at sjuske med sinusrelationerne. Det er sinus til vinklerne, der indgår, ikke vinklerne selv.


Svar #12
21. november 2011 af Aleynaa

Hvad skal jeg gør er det ikke sådan her b=Sin124.8/6=Sin35/b


Brugbart svar (0)

Svar #13
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#12

Nu er du tilbage ved den første opgave, og ikke den du var startet på i #10 ?


Svar #14
21. november 2011 af Aleynaa

A= 25°,B=35° og a=6 det er denne opgave jeg skal løse.. Jeg finder den sidste vinkel ved at sige 180-A-B

dernæst finder jeg siderne og skal jeg ikke benytte sinus relationerne til dette:)?


Brugbart svar (0)

Svar #15
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#14

Man kender to, og derfor alle tre vinkler, og en side. Benyt sinusrelationerne til at beregne de to andre sider, ja, som du selv var inde på i #10.


Brugbart svar (0)

Svar #16
21. november 2011 af nielsenHTX

som sagt i #3 skal du bruge sinusrelationen, den står i svar #5

 


Svar #17
21. november 2011 af Aleynaa

Men efter jeg skal brugt den formel hvordan var det man beregnede det har glemt det efter jeg har sat tallene ind i formlen


Brugbart svar (0)

Svar #18
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#17

Man ser på ligningerne, hvordan man beregner det. Hvis man skriver det ned, er der ikke noget at glemme.

 


Svar #19
21. november 2011 af Aleynaa

6/Sin(25)= b/sin(35)

Okay så det jeg skal gør er at sige 6/sin(25)*Sin(35)= 8,14`. kan det passe?:)


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#19

Flot.


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.