Matematik

hmmm

21. november 2011 af celianilsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Betragt den eksponentielle funktion f(x)=8·?3,5?^x
Løs ligningen f(x) = 35. (Hint: 35=8·?3,5?^x kan løses ved brug af logaritmefunktion og lommeregner)

Løs ligningen f(x) = 0,7.

Find fordoblingskonstanten for den eksponentielle udvikling. 

?????


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2011 af mette48 (Slettet)

Hvad er det du gerne vil have hjælp til?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2011 af nielsenHTX

35=8*(3,5)x i opgaven var der et hint

log(35/8)=x*log(3,5) prøv selv nu.

fordoblingskonstanten kan sikkert findes i din bog, men er givet ved

T2=log(2) / log(a)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2011 af greg0065 (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1107412

Samme princip ... bare med T2 i stedet for T1/2

At løse ligningen er det samme som at issolere x i følgende:

8 * 3,5x = 35

Da der står du må bruge lommeregner kan du bare bede den om at løse det for dig :)


Skriv et svar til: hmmm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.