Fysik

Elektrecitet

22. november 2011 af erayd (Slettet) - Niveau: B-niveau

a) I løbet af 10 sekunder løber der 2.5*10^19 elektroner igenem pæren. Hvad viser amperemeteret?

 

b) Hvor mange elektroner løber igennem pæren på 1 min når amperemeteret viser 0.25 a

 

Føler mig lidt dum da det sikkert er simple opgaver, en venlig sjæl der vil hjælp? :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. november 2011 af peter lind

Brug strømstyrke=ladning gennem et tværsnit/tiden


Svar #2
22. november 2011 af erayd (Slettet)

tiden = 10 sekunder
Ladning gennem et tværtsnit = 2.5*10^19 Dem dividere jeg bare? Mange tak :-)

hvad med opgave b?
 


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) Gang antallet af elektroner med ladningen for 1 elektron for at finde den samlede ladning.

b) Beregn den samlede ladning Q = I·t og divider med ladningen for 1 elektron til at bestemme antallet af elektroner.


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. november 2011 af peter lind

Ifølge #0 er det antal elektroner ikke ladning der er 2,5*109. Du skal gange med elektonens ladning for at få ladningen. I anden spørgsmål skal du bruge samme formel. Der er det bare strømstyrken du kender.


Skriv et svar til: Elektrecitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.