Matematik

Integralregning

22. november 2011 af turok (Slettet)

Bestem integralerne:

 

intelgraltegn3x*(x^3 -1)^2

Intelgraltegn(2x+1)/(x^2+ x + 1)

har fået stamdfunktion til intelgraltegn3x*(x^3 -1)^2 til at være :3x^7+3x-6x^4. Men hvad gør jeg efter det.

der er opgave, som er vedhæftet

håber i kan hjælpe

Vedhæftet fil: Document1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første fik du jo regnet for dig i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1107739 . Som det fremgår af den anden tråd, er det integranden, der udregnes til dit udtryk. I den anden tråd fik du også stamfunktionen foræret. Det drejer sig om at læse den hjælp, du allerede har fået.

Til beregning af

∫ (2x+1)/(x2 +x +1) dx benyttes substitutionen t = x2 +x +1, dt = (2x +1) dx .


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2011 af peter lind

Jeg kan ikke læse din fil: Din stamfunktion er forkert. Foretag kvadrering af x3-1 og gang de 3x på. brug dernæst at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn.

I den anden brug substitution t =x2+x+1  dt = (2x+1)dx


Svar #3
22. november 2011 af turok (Slettet)

ja, jeg ved godt at man skal bruge subsitution, men forestrår ikke hvad man skal derefter, altså hvad man skal bruge 

 

(2x+1)dx og 3x^7+3x-6x^4 til.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Du skal lade være med at blande opgaverne sammen. Ved at bruge substitution, får man omskrevet integralet

∫ (2x+1)/(x2 +x +1) dx til et simplere udtryk, som man kan integrere:

∫ (2x+1)/(x2 +x +1) dx = ∫ (1/t) dt


Svar #5
22. november 2011 af turok (Slettet)

Det er bare fordi, hvis du henter filen, er et skrevet som en opgave...


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er skrevet som to småopgaver, der ellers ikke har noget med hinanden at gøre.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.