Fysik

HJÆLP haster meget!

22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Jeg har to mikrofoner som står med 5 meters afstand i mellem hinanden, hvor lang tid går der mellem de to mikrofoner registrerer lyden? temperaturen er 20 grader celsius og lydenshastidhed er 343 m/s?
Er der en formel for det?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. november 2011 af peter lind

Det kommer jo an på hvor lydkildem er. Du skal bruge s=v*t


Svar #2
22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Så dvs.

20 ºC *343m/s=6860 s

Så der går 6860 s i mellem, hvor de to mikroner registrerer lyden? 


Svar #3
22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

formålet er at måle lydens hastighed i varm luft


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. november 2011 af peter lind

I #1 er t  tiden. Temperaturen indgår ikke. Du skal som nævnt have fat i afstanden til lydkilden.


Svar #5
22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

lyden kommer fra et klaptræ, formålet er at måle lydens hastighed i varm luft


Svar #6
22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Men jeg har ikke fået oplyst tiden.

Opgaven helt præcist skrevet af:

Opgave A: To mikrofoner står med 2,0 meter mellem hinanden. Hvor lang tid går der mellem de to mikrofoner registrerer lyden? Du kan gå ud fra at temperaturen er 20°C og at lydens hastighed derfor er 343m/s.


Svar #7
22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Er det så 2*343m/s=686 s ?


Svar #8
22. november 2011 af Linneaa (Slettet)

Hvis afstanden er 5 m og tidsforskellen er 15 ms(milisekunder)

er farten så 5m/15ms? 


Brugbart svar (1)

Svar #9
23. november 2011 af PSfysik (Slettet)

Mikrofonerne står 5 meter fra hinanden, dvs. at de skal tilbagelægge 5 meter. Hastigheden ved 20 grader celsius er 343 m/s.

Hastigheden er defineret som strækning pr.tid, altså 5 meter på ? sekunder. (Som formel v=s/t)

343 m/s = 5 meter / tiden

Så isolerer du bare tiden, ved at gange over, og derefter dividere igen med hastigheden:

tiden (målt i sekunder) = 343 m/s / 5 m


Skriv et svar til: HJÆLP haster meget!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.