Matematik

finde højden i en pyramide

23. november 2011 af MathildeKDC (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Min opgave lyder:

Figuren viser en pyramide med en kvadratisk bund. Pyramidens sider består af fire ens trekanter med højden 55m og grundlinjen 70m. Hvor høj er pyramiden?

 

- Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af Zalam (Slettet)

Tænk i trekanter.

Hvordan kan du lave mindre trekanter, hvor du kan bruge pythagoras, eller evt trigonometri?

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2011 af PSfysik (Slettet)

Du skal bare bruge Pythagoras et par gange :)

a^2+b^2=c^2
c = sqrt(a^2+b^2)
a= sqrt(c^2-b^2)

 

Del pyramiden op i en grundplan og 4 trekanter.
Grundplanen er 70 * 70 m, og derfor er diagonalen c=sqrt(70^2+70^2), og ind til midten er der derfor den halve diagonal.
Så ser du på den halve diagonal, samt trekantens højde på 55 m. Nu er det så bare de 55 m, som er c, og den halve diagonal der er b, så nu skal du finde a!

SQRT = KVADRATRODEN

 

Håber du forstod det :)

Mvh
Pernille


Svar #3
23. november 2011 af MathildeKDC (Slettet)

Tak, jeg forstod det ;-)


Skriv et svar til: finde højden i en pyramide

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.