Matematik

y=b*x^a !!

23. november 2011 af pleasee (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har fået denne opgave jeg simpelthen ikke kan komme videre med, da jeg ikke ved hvordan jeg skal bære mig ad med at finde a og b. Håber virkelig der er nogen der kan hjælpe!

 

Bremselængden y (målt i meter) for en lastbil er givet ved

y=b*x^a

hvor x er farten (målt i km/t)

Når lastbilen kører med 60km/t har den en bremselængde på 26 meter.

Hvis lastbilen øger sin hastighed med 20%, vokser bremselængden med 44%

Bestem tallene a og b.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2011 af peter lind

Brug f(60) = 26

og f(x*1,2) = 1,44*f(x)


Svar #2
23. november 2011 af pleasee (Slettet)

Okay så har jeg fået a til at blive 2, hvordan finder jeg b?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2011 af peter lind

Dent finder du nemmest ved at bruge den første formel i #1   f(60) = b*60a = 26


Svar #4
23. november 2011 af pleasee (Slettet)

Jeg aner ikke hvordan jeg skal skrive det op som et regnestykke så det regner b ud..


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2011 af peter lind

Du kender jo a sætter du den ind får du en simpel lineær ligning.


Svar #6
23. november 2011 af pleasee (Slettet)

Nu har jeg fundet ud af det, tak for hjælpen!

 


Skriv et svar til: y=b*x^a !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.