Matematik

ln

24. november 2011 af qwe852 (Slettet)

1/(2x) = 5/(8x+3)

ln(1) - x * ln(2) = ln(5) - (x+3)ln(8)

- x * ln(2) = ln(5) - (x+3)ln(8)

kan så ikke komme videre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af PeterValberg

1/(2x) = 5/(8x+3)
8x+3 = 5·2x
(x+3)·ln(8) = ln(5·2x)
(x+3)·ln(23) = ln(5) + x·ln(2)
(x+3)·3·ln(2) = ln(5) + x·ln(2)
(3x+9)·ln(2) = ln(5) + x·ln(2)
(3x+9)·ln(2) - x·ln(2) = ln(5)
((3x+9) - x)·ln(2) = ln(5)
(2x+9)·ln(2) = ln(5)
2x + 9 = ln(5)/ln(2)
x = ½·(ln(5)/ln(2) - 9)
x = (ln(5)-9·ln(2))/(2·ln(2))
x = (ln(5)-ln(29))/(2·ln(2))
x = (ln(5)-ln(512))/(2·ln(2))
x = (ln(5/512)/(2·ln(2))

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: ln

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.