Matematik

Hjælp

24. november 2011 af yaba (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ved akustiske undersøgelser af toners efterklangstid i kirker anvendes rumvolumen
som et mål for kirkerummets størrelse. I en kirke, hvor rumvolumen er mellem
1000 m3 og 10000 m3, gælder det, at efterklangstiden T (sek) er en funktion af
rumvolumen v (m3) af følgende form

T = c + d·logv.

For en kirke med et rumvolumen på 1000 m3 er efterklangstiden 2,75 sek, og for
en kirke med et rumvolumen på 8000 m3 er efterklangstiden 3,25 sek.

1) Beregn konstanterne c og d. hvilken formel bruger jeg?
2) Beregn efterklangstiden i en kirke, der har et rumvolumen på 3000 m3. 
3) Bestem forskellen mellem efterklangstiderne i to kirker, hvor rumvolumen i
den ene kirke er 1,5 gange så stort som rumvolumen i den anden kirke.

jeg kan ikke finde ud af det please help

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
24. november 2011 af PeterValberg

indsæt de to kendte punkter ("værdi-sæt") i ligningen og løs dem som to ligninger med to ubekendte:

2,75 = c + d·log(1000)

3,25 = c + d·log(8000)

du skulle gerne få noget i denne retning:

c ≈ 1,089

d ≈ 0,5537

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.