Matematik

Trigonometri

24. november 2011 af jenslopes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for noget hjælp til noget trigonomitri blækregning. 

opgaven lyder: 

I  tekanten ABC er A=35.9 , B=65.7 , a=2.3. Bestem trekantens areal.

KH Jenslopes

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt sinusrelationerne til at bestemme siden b . Trekantens areal er da

T = (1/2)ab·sin(C) = (1/2)ab·sin(A+B) = (1/2)a2·sin(B)·sin(A+B)/sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Andersen11 tager du bare formlerne fra mat 112??


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det var hvad jeg lige kom frem til i hovedet her.


Svar #4
24. november 2011 af jenslopes (Slettet)

tak for hjælpen :)


Svar #5
24. november 2011 af jenslopes (Slettet)

Men jeg kan jo ikke fylde formlen ud når jeg ikke har b

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Du finder den sidste vinkel via vinkelsummem

Og dernæst bruger du formlen:

T = (a^2*sin(B)*sin(C))/sin(A) tilsidst divider du med 2, fordi det er en trekant..


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Formlen (se #1)

T = (1/2)·a2·sin(B)·sin(A+B)/sin(A)

indeholder kun de kendte størrelser a, A og B .

I #1 blev det foreslået at bestemme b ud fra sinusrelationerne.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.