Matematik

fortegn?

25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

r^2 – 2r + r = 0
hvis d = 0, så gælder følgende –b/a
x = -2/1 = -2
eller skal det give
x = -(-2)/1 = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2011 af Enhver (Slettet)

x = -(-2)/1 = 2  er det rigtige. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

En andengradsligning har altid to løsninger, men man kan vælge den ene hvis man vil, men det kommer an på opgaven..


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2011 af Enhver (Slettet)

Hvis d=0 har andengradsligningen kun én løsning. 

Og forresten er det ikke -b/a men -b/2a. 

Så løsningen bliver altså x = -(-2)/2*1 = 1


Svar #4
25. november 2011 af qwe852 (Slettet)

ja det er rigtigt tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis ligningen er

r2 -2r +r = 0 , er det jo

r2 -r = 0 , dvs

r(r-1) = 0 ,dvs

r = 0 ∨ r = 1.

Hvis der i stedet menes ligningen

r2 -2r +1 = 0 , er det jo

(r -1)2 = 0 , med dobbeltroden

r = 1 .

Betragter man en ligning i r, giver det ikke så meget mening at angive løsningen med x = ...


Skriv et svar til: fortegn?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.