Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

USAs politiske position efter 1989

27. november 2011 af TulleV (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg håber virkelig at I kan hjælpe mig. Jeg skal i min opgave gøre rede for USAs politiske position i verden efter 1989.. Jeg ved at Geroge W. Bush kom til magten der, og tænkte at det kan have noget med det at gøre? 

Vh 


Brugbart svar (2)

Svar #1
27. november 2011 af Kjær1000000 (Slettet)

Det som efter 1989 ændre USA magtposition i verden, er i vrikligheden noget der sker uden for USA. For med sovjetunionens fald i 1989, så bliver USA verdens eneste reelle supermagt.


Brugbart svar (3)

Svar #2
27. november 2011 af ping317 (Slettet)

Som Kjær rigtigt sagde blev USA verdens eneste supermagt= Unipolarite. Derudover ændrede problemerne i verden karakter fra at være ideologiske til at være kulturelle (Huntington). er det SRP for så kan jeg godt skrive mere :)


Svar #3
27. november 2011 af TulleV (Slettet)

ping317
 - Du må meget gerne skrive mere! :-) 
Du har allerede hjulpet mig .. :-) 


Brugbart svar (2)

Svar #4
01. december 2011 af ping317 (Slettet)

Hmm, altså hvis du har lært noget om blød og hård magt kan du jo skrive lidt om at Hård magt -> blød magt, altså en form  for big-stick diplomacy, "speak softly but carry a big stick" (selvom det var tidligere). Man har dog kunnet se at den voldsomme vestlige indflydelse har skabt en modreaktion(også beskrevet af Huntington), hvilket man bl.a. ser i iran, og med udspring og opbakning(selvom det selvfølgelig kun er en lille del der sprænger sig selv i luften - pas endelig på du ikke kommer ud over hvad du kan argumentere for, der er ikke satans mange samfundsfags lærer der stemmer på DF (de ved jo rent faktisk noget om det). Man har også kunnet se lidt af sådanne tendenser i Tyrkiet efter alt deres vrøvl med Isral. Du kan også se på hvordan politikken har sliftet mellem republikanske og demokratiske præsidenter (se evt på militær udgifter). Derudover regner folk også med at det er USA der skrider til værks når der skal ske en militær aktion, og vi europære går ikke i krig uden at USA er med på den(påstand, det er nok sket... i hvert fald hvis du går langt nok tilbage)

Håber det kan bruges


Skriv et svar til: USAs politiske position efter 1989

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.