Matematik

betonbjælken - Optimering

27. november 2011 af mett9676 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! :)

Jeg er så heldig at ha fået en aflevering for, men er så lost i opgave 2 at jeg virkelig har brug for hjælp! Desværre var min lærer ikke været til meget hjælp, så håber I er! 

Kom frisk! :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af peter lind

a) Aflæs koordinaterne for A og B af figuren. Endvidere gælder der at f'(xA) = tan(22º) = hældningen af tangenten i A, xA er x-koordinaten for A. Parablen kan beskrives ved funktionen f(x) = a*x2+bx+c. Ved at sætte de givne punkter ind får du 3 ligninger med de 3 ubekendte a, b og c.

b) brug symmetrien som nævnt i opgaven-.

c) her skal du aflæse koordinaterne for E, F og midtpunktet og brug dette til at finde a, b og c på næsten samme metode i a. Du kan med fordel benytte symmetrier i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af mette48 (Slettet)

a)       parabelen går gennem A=(-1500-150,0) og B=(-150,0)  tangenthældningen er i A tan(22º) og i B -tan(22º)

standardformelen for parabel  y=ax2+bx+c   og for tangenthældning y '= 2ax+b

ved indsættelse af A fås:

1)   0=a(-1650)2+b*(-1650)+c            og     2)     yA '=2a*(-1650)+b=tan(22)

ved indsættelse af B fås

3)    0=a(-150)2+b*(-150)+c            og        4)      yB '=2a*(-150)+b= - tan(22)

2-4) 2a*(-1650)+b -(2a*(-150)+b)=tan(22)-(- tan(22)) ⇒ 2a(-1650+150)=2 tan(22) ⇒ -1500a=tan(22) ⇒ a= tan(22)/[-1500}

indsæt a i 2) eller 4 9 for at finde b

indsæt a og b i 1) eller 3) for at finde c


Svar #3
27. november 2011 af mett9676 (Slettet)

Jeg siger mange tak!! :D :D 


Skriv et svar til: betonbjælken - Optimering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.