Matematik

Matematik c - det haster

27. november 2011 af Mariiiaaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kære SP 
Jeg er igang med en matematik opgave som jeg bare ikke kan løse, håber i kan hjælpe mig på vej..

her er opgaven

Udviklingen i antallet af gæster ved en festival kan beskrives ved ligningen
 
hvor x  er antal år efter 1987, og y  er antal gæster det pågældende år.
1. Hvad betyder tallene −325 og 13200 i ligningen for den lineære sammenhæng?

2. Hvor mange gæster var der til festivalen i år?
3. Hvis der kommer under 4000 gæster må festivalen lukke. Hvilket år må man forvente at det sker, hvis udviklingen beskrevet ved ligningen ovenfor fortsætter?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. november 2011 af Enhver (Slettet)

Det ville nok hjælpe, hvis du skrev selve ligningen. 

Har jeg ret, hvis det er y = -325x +13200  ?


Brugbart svar (1)

Svar #2
27. november 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Uden ligningen kan det være svært for os at regne det :P 

Ligningen kunne eksempelvis også være  y = 13200x - 325  


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men ligningen er nok snarere som anført i #1

y = -325x + 13200

siden der er risiko for lukning i nær fremtid.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2011 af UrbanAfro (Slettet)

Haha ja ^ 


Skriv et svar til: Matematik c - det haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.