Matematik

Trigonometri

27. november 2011 af mikkel1995 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har en opgave for hvor jeg skal finde siden c i en trekant, og jeg er lidt i tvivl om hvad jeg skal bruge

 

 

A=22,5°

a=2 

b=3

 

Umildbart ville jeg mene det skulle være tangens, men en af mine venner mener at det er sinus man skal bruge :)

 

Hvad ville være det rigtige svar ? :)

 

2/sin22,5=5,226

2/tan22,5=4,8284

 

På forhånd tak :)

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2011 af PeterValberg

#0 du kan bruge både cosinus og sinus (forudsat at trekanten er RETvinklet)

eller er det en helt anden snak

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2011 af PeterValberg

den er vist ikke retvinklet, - se vedhæftede

så du må have gang i sinus og/eller cosinusrelationerne

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:trekant.jpg

Svar #4
27. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)


Svar #5
27. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

JA DET ER rigtig jeg fik også lige den samme tanke, tak for hjælpen :)


Svar #6
27. november 2011 af mikkel1995 (Slettet)

Jeg er nået frem til, at man skulle bruge sinusrealetionerne, og at c var =4,34 :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.