Matematik

Lillesøster

28. november 2011 af Charlotte97 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hej studieportal!!

min lillesøster er helt lost når det kommer til procent regning, hun er 11 snart 12, jeg har prøvet at forklare hende det mage gange med hun bliver bare helt ulykkelig og begynder at græde. Så her for lidt siden fil hun en opgave der hed: 40% af 26575 biler (*)

(*) betyder at der er en genvej

jeg ved heller ikke hvad den genvej er.....

Siden jeg har fået hjælp her før tænkte jeg at i også kunne hjælpe hende med at finde ud af denne her opgave, eller bare hjælpe mig med at forklare den :)

Hilsen Charlotte97 


Brugbart svar (2)

Svar #1
28. november 2011 af Walras

Hvis 100 % er 26575 biler, da må 1 % være 265,75 biler (divider med hundrede). Så er 40 % nok 265,75*40=10630 biler.

Jeg skal ikke kunne sige, hvad genvejen er. Normalt ville man blot regne den ud som 0,40*26575=10630, men det er nok den anden metode, der giver bedst mening rent forståelsesmæssigt.

I øvrigt hjælper det ikke at begynde at græde, når der er noget, man ikke forstår. Det forstår man det ikke bedre af, og man kan ikke gemme sig bag tårer for evigt. Så må man kæmpe! Vi har alle haft lidt forståelsesvanskeligheder, så det er bare med at klø på og ikke at opgive.


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2011 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. november 2011 af Moderatoren

Slettet

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. november 2011 af vKatjahelene (Slettet)

Man kan også skrive det sådan her:

 

26575 biler * 0,4 = 10630 biler :)

Når mang ganger med noget der er under 1, så trækkes det fra i stedet for :)

Utrolig, men det passer :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. november 2011 af Walras

#4 Du trækker ikke fra. Du ganger med en brøk (alle tal mindre end 1 og større end 0 kan skrives som en ægte brøk).. Det er ikke utroligt, det er ganske almindelige brøkregler, så det er fuldstændig troeligt.


Skriv et svar til: Lillesøster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.