Matematik
Opgave funktion
I en model for afkøling af en bestemt væske kan væskens temperatur T (målt i C) som funkton af tiden t (målt i timer) beskrives ved følgende sammenhæng.
T = 21 + 59 * e-1,0664
a) Bestem væskens temperatur efter 1 time og beskriv betydningen af tallet 21.
Kan ikke rigtigt se hvad tallet t er. Er det de 59*e-1,0664, som giver t altså antal timer?
Er det en eksponentiel vækst eller. Har aldrig set 59*e-1,0664, tidligere?
Svar #1
28. november 2011 af mathon
T(0) = 21 + 59 * e-1,0664·0 = 21 + 59·1
T(1) = 21 + 59 * e-1,0664·1
21 er omgivelsernes temperatur
T(∞) = 21 + 59 * e-1,0664·∞ ≈ 21 + 0 = 21
Svar #2
28. november 2011 af jeanluca (Slettet)
Hold da op det t står udsmurt på mit ark! Hvad står e for og hvad er det for en vækst jeg har med at gøre her? Står e for a i en eksponentiel vækst?
Svar #3
29. november 2011 af jeanluca (Slettet)
Kan se at jeg kan omskrive denne eksponentielle vækst til --> f(x) = b * ax - hvordan gør jeg det?
Svar #4
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)
#3
Benyt, at
e-1,0664·t = (e-1,0664)t , så
a = e-1,0664
Forskriften bliver så
T(t) = Tomg + b·at
Svar #5
30. november 2011 af jeanluca (Slettet)
#1
Hvad har de 21 med omgivelsernes temperatur at gøre? Det er vel væskens temperatur ved startmåling?
Skriv et svar til: Opgave funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
