Matematik

andengradspolynomier

28. november 2011 af prutprut (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

har brug for lidt hjælp til denne opgave :) både spørgsmål a og b :)

 

3. Et firma har konstateret , at omsætningen f(x) for en bestemt vare er en funktion af afsætningen x:

F(x) = -0,01x2+20x x ε [0;2000]

Omkostningerne g(x) for den samme vare er en funktion af afsætningen x med forskriften:

G(x) = 2x +4500  x ε [0;2000]

a) Indtegn i samme koordinatsystem grafen for f og grafen for g. (vælg f.eks. x-aksen 1cm=200 og y-aksen 1cm = 1000)

b) Beregn og aflæs afsætningen x således at omsætningen og omkostninger er lige store


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Undlad at bruge store bogstaver for funktionerne, når du nu andetsteds kalder dem ved de små bogstaver.

b) Man skal vel løse ligningen f(x) = g(x) .


Skriv et svar til: andengradspolynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.