Matematik

hjælp me

28. november 2011 af 12hus (Slettet)

Sygehusenes udgifter til medicin er i perioden 2003-2008 med god tilnærmelse vokset
med 22,8 % pr. år.
I 2003 var udgifterne til medicin 1,75 mia. kr.
a) Opstil en model, der beskriver udviklingen i udgifterne til medicin i den nævnte
  periode


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en model med eksponentiel udvikling af formen y = b·ax . Konstanterne a og b bestemmes ud fra de givne oplysninger.


Svar #2
29. november 2011 af 12hus (Slettet)

har vi 2 punktere så..

 

22,2008

1,75.2003, 

 

er der rigtigt

 

eller hvordan


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, der er en fast årlig vækst på 22,8% og en startværdi på 1,75 (mia kr.) . Dvs a = 1,228 og b = 1,75 .


Svar #4
29. november 2011 af 12hus (Slettet)

er det så svar et


Svar #5
29. november 2011 af 12hus (Slettet)

vores x er 5 korret


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Modellen er fastlagt ved angivelsen af konstanterne a og b , se #3 ; x er en variabel, der indgår i modellen, dvs

y = 1,75·1,228x ,

hvor y er de årlige udgifter til medicin i mia. kr., og x er antal år efter 2003.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. november 2011 af LuckyFoul (Slettet)

Er enig med Andersen11 XD

 


Skriv et svar til: hjælp me

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.