Matematik

Omkring vinkelmuligheder i trekant

29. november 2011 af marmar (Slettet)

Jeg er klar over, at når man anvender sinusrelationerne, til at beregne f.eks. vinkler, skal man passe på sinusfælden - at der kan være 2 muligheder!

Dette gælder ikke for cos. rel.

Gælder det for de øvrige sinus-, cosinus- og tangenformler, når man skal beregne en vinkel? SinV=ModståendeK/Hyp?

Det haster faktisk lidt :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af peter lind

Den flertydighed findres kun for sinusrelationerne. Flertydigheden eksisterer heller ikke for retvinklede trekanter, da de 2 af vinklerne må være mindre end 90º


Svar #2
29. november 2011 af marmar (Slettet)

Nåh, det giver faktisk ret meget mening det der.

Men lige et hurtigt spørgsmål til, som jeg lige kom til at tænke på:

Når man anvender sinus-, cosinus- og tangensformlerne (f.eks. sinV=mod/hos), virker disse også på retvinklede trekanter? F.eks. Sinus90= (...)

?


Svar #3
29. november 2011 af marmar (Slettet)

Og forresten, tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. november 2011 af AskTheAfghan

#2

Ja.


Svar #5
29. november 2011 af marmar (Slettet)

Ej for mærkeligt. Men tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Omkring vinkelmuligheder i trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.