Matematik

Bestem tallet K

29. november 2011 af Onleene95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har en ligning jeg ikke helt ved hvad jeg skal stille op med.

den lyder sådan her:

Bestem værdien af k, så ligningen x^2 - (2k - 3)x + 2k = 0 har netop en rod. Bestem for de fundne værdier af k denne rod.

håber i kan hjælpe mig


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den givne 2.-gradsligning i x har netop een rod, hvis ligningens diskriminant d er lig med 0. Beregn derfor ligningens diskriminant d, og løs ligningen d = 0 som en ligning i k .


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2011 af nielsenHTX

når en 2. gradsligning har en rod er D=0 så

(2k - 3)2-4*2k*1=0 find k

 


Svar #3
29. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

 skal jeg så bare sætte 0 ind på k's plads?

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Diskriminanten i 2.-gradsligningen ax2 + bx + c = 0 er d = b2 - 4ac . For denne ligning er a = 1, b = -(2k-3), og c = 2k, så

d = (-(2k-3))2 - 4·1·2k = 4k2 -12k +9 -8k = 4k2 -20k +9

Løs nu ligningen d = 0 , dvs

4k2 -20k +9 = 0


Svar #5
29. november 2011 af Onleene95 (Slettet)

Andersen11, jeg takker ;)


Skriv et svar til: Bestem tallet K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.