Matematik

Eksponentiel vækst - Hjælp

30. november 2011 af Karo122 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder.

Når rotter har tilstrækkeligt gode levevilkår, formerer de sig med en fordoblingstid
på ca. 50 dage.

(i) Antallet af rotter betegnes med N og antal dage med t. Benyt fordoblingstiden
til at bestemme konstanten a i udtrykket

                t  

N = b ⋅a.

I skal ikke lave opgaven for mig, men forklare hvordan jeg begynder den. Tak fordi i tog jer tid.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2011 af Kralex (Slettet)

SKal du ikke lave den ind på excel?


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af mathon

 

                              N = No·2t/50 =    No·(21/50)t = No·(20,02)t


Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2011 af peter lind

Du kan gøre det på 3 måder. Du kan bruge at N(t+50) = 2'N(t). En anden måde  er at der så gælder N = N0*(2)t/50 hvor (2)t/50 kan skrives som ((2)1/50)t. Endelig findes der formler for fordoblingstider, som du kan bruge


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. november 2011 af Enhver (Slettet)

a = 21/T2 
T2 = 50 og du kan beregne a.


Svar #5
30. november 2011 af Karo122 (Slettet)

hvordan finder du frem til 2?


Brugbart svar (2)

Svar #6
30. november 2011 af Enhver (Slettet)

Fordoblingstallet beregnes sådan   T2 = log(2) / log(a)   og isoleres a, fås   a = 21/T2


Svar #7
30. november 2011 af Karo122 (Slettet)

Tusind tak!


Skriv et svar til: Eksponentiel vækst - Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.