Matematik

differentialregning!!?

30. november 2011 af heeeeejjj (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1017 Bestem arealet af det største rektangel, der kan indskrives i en cirkel med radius 5.

hjælp please :)

Vedhæftet fil: mat.png

Brugbart svar (2)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis rektanglets halve sider kaldes x og y, kan man isolere y ved hjælp af Pythagoras og derved opstille et udtryk for rektanglets areal A som funktion af x alene. Find nu maksimum for denne funktion A(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #2
30. november 2011 af peter lind

brug pytagoras på den retvinklede trekant til at finde den anden katete udtrykt ved x. Du kan nu finde arealet af rektanglen udtrykt ved x. Den funktion skal du så finde maksimum for på normal måde.


Svar #3
30. november 2011 af heeeeejjj (Slettet)

x^(2+)y^(2)=5^(2)
isolerer y
<=> y^(2)=25-x^(2)
<=> y=√(25-x^(2))

kan bare ikke rigtig komme videre herfra ... :s


Brugbart svar (2)

Svar #4
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Rektanglets areal er

A(x) = (2x) · (2y) = 4·x·√(25 - x2)

Bestem maksimum for funktionen A(x) .


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2011 af peter lind

Hvad er så længden af den lodrette side og længden af den vandrette side udtrykt ved x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. november 2011 af mathon

når φ er vinklen - målt i radianer - mellem radius og vandret
haves:
                       

                             (1/2)·L = 5·cos(φ)               (1/2)·B = 5·sin(φ)    

                             L = 10·cos(φ)                      B  = 10·sin(φ)

            

                                            Arekt(φ) = L·B = 50·2·sin(φ)·cos(φ)  50·sin(2φ)            φ∈]0;π/2[

                                            Amax = 50·1 = 50           (for φ = π/4)


Skriv et svar til: differentialregning!!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.