Matematik

!!!

30. november 2011 af hej2010 (Slettet)

En mærkelig spærgsmål...

 

Antallet af elever med briller er det samme antal af pigerne i en klassen.

pigerne uden briller og drengene med briller er samlet 28.

Dem der er uden briller i klassen er i alt 24.

Hvor mange drenge uden briller er der i klassen?????

 

...Nogen der kan hjælpe med at løse denne her.....

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvorledes skal denne sætning

"Antallet af elever med briller er det samme antal af pigerne i en klassen"

forstås?


Svar #2
01. december 2011 af hej2010 (Slettet)

Altså der er lige mange elever med briller og pigernes 'antal' i klassen..


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Lad der være piger, med og uden briller, Pb og Pu, og drenge, med og uden briller, Db og Du.

Så giver oplysningerne

Antallet af elever med briller er det samme antal af pigerne i en klassen.   Pb + Db = Pb + Pu

pigerne uden briller og drengene med briller er samlet 28.    Pu + Db = 28

Dem der er uden briller i klassen er i alt 24.   Pu + Du = 24

Man skal bestemme Du . Ligningerne er

Pb + Db = Pb + Pu ... dvs

Db = Pu
Pu + Db = 28
Pu + Du = 24

Man ser da, at

2Pu = 28 , hvorfor Pu = 14 , og dermed også Db = 14 , og endelig

Du = 24 - Pu = 10

Derimod er der ikke oplysninger til at bestemme Pb .
 


Skriv et svar til: !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.