Matematik

sandsynlighedsregning med x^2

30. november 2011 af andern (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej alle :) jeg er blevet stillet til opgave at finde/beregne sandsynligheden for følgende udfald:

 

sandsynligheden i %:

u1: 0,1

u2:0,15

u3: x

u4: x^2

 

går lidt i stå når jeg skal finde ud af hvad x^2 er. hjælp ville være dejligt :)

 

på forhånd tak :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis summen af sandsynlighederne skal være 1, kan man opstille en ligning til bestemmelse af x , forudsat, at de fire udfald udgør samtlige mulige udfald.


Svar #2
30. november 2011 af andern (Slettet)

helt, enig og ja summen skal give en men kan ikke selv se hvordan jeg skal opstille ligningen, har prøvet diverse metoder men der er sikkert en simpel fejl jeg overser :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Idet jeg antager, at det er sandsynlighederne, der er givet (med basis 1, og ikke i %), finder man

0,1 + 0,15 + x + x2 = 1

Løs nu denne 2.-gradsligning i x .


Svar #4
30. november 2011 af andern (Slettet)

så langt er jeg med, det er det med at finde ud af hvad x^2 er altså hvis vi siger at 0.1 + 0.15 = 0.25 så må x + x^2 = 0,75 dermed kan vi vel konstatere at 0,75 -x = x^2 men herfra kan jeg ikke komme videre..

 

ps. tak for de hurtige svar


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs 2.-gradsligningen

x2 + x -0,75 = 0

(a = 1 , b = 1 , c = -0,75, d = 1 + 3 = 4 = 22)

Da sandsynligheden skal være ikke-negativ, er kun den ene rod relevant for opgaven.


Svar #6
30. november 2011 af andern (Slettet)

ahh tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: sandsynlighedsregning med x^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.