Matematik

Differenskvotienter

30. november 2011 af Macroreal (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)= 4x^2+4x-4/x

Jeg er indforstået med hvordan jeg løser de to første,  men hvad gør jeg med 4/x?

Og så er der denne her

H(x)=e^-3x^2

 

Dvs opløftet i -3x som er opløftet i 2 :o.

 

Håber i kan hjælpe mig.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis man skal beregne differenskvotienter, skal man beregne

(f(x0+h) - f(x0)) / h

for hver af de angivne funktioner.

For funktionen f(x) = 4x2 + 4x - 4/x vil der i differenskvotienten optræde brøker, der adderes på sædvanlig vis ved at forlænge til brøkernes fællesnævner.

Funktionen H(x) er

H(x) = e-3·x^2


Svar #2
30. november 2011 af Macroreal (Slettet)

Så differenskvotienten for funktionen H er bare, det samme som funktionen :O? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej. Man skal beregne

(H(x0+h) - H(x0)) / h = (e-3·(x0+h)^2 - e-3·x0^2) / h

                                    = e-3·x0^2 · (e-3·h^2-6·x0·h - 1) / h


Svar #4
01. december 2011 af Macroreal (Slettet)

Kk, troede bare ikke det var nødvendigt at bruge tre trins reglen hver gang. f.eks. ved F(X)=x^3, ved man jo at diffrenskvotienten er F'(X)=3x^2, da man kan bruge F(X)=n*x^1-n .

 

f(x)= 4x^2+4x-4/x

F.eks.

Så kan man vel bruge n*x^1-n til den første del af funktionen i F(X), og det giver så 8x. Så kan man bruge en anden regel for 4x, som så giver 4. Så 8x+4 og så mangler jeg den sidste del af kvotienten, så tænkte på om der ikke var en regel for 1/x.


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Eftersom du havde givet opgaven titlen "Differenskvotienter", gik jeg ud fra, at du skulle beregne differenskvotienter. Hvis opgaven går ud på at beregne differentialkvotienterne, kan man med fordel benytte regneregler for differentialkvotienter.

For funktionen H(x) skal man også benytte reglen for differentiation af en sammensat funktion:

H(x) = e-3·x^2 ⇒ H'(x) = e-3·x^2 · (-3·x2)' = ...

Til beregning af differentialkvotienten af funktionen f(x) kan man benytte den regel, du selv har angivet. Den gælder også for (1/x) = x-1 .

 


Svar #6
01. december 2011 af Macroreal (Slettet)

Ah, ja det er selvfølgelig min fejl.

Ja, ok. Takker for hjælpen :)!


Skriv et svar til: Differenskvotienter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.