Matematik

OMDREJNINGSLEGEMER

01. december 2011 af fille123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Har en opgave der lyder sådan her, og ved ikke helt hvordan man skal komme igang med den. 

På figuren ses grafen for funktionen f(x) = 80x – 10x2 
Samt to punktmængder M og Mk 
Punktmængden M er afgrænset af grafen f,
koordinatsystemets førsteakse samt linjen med ligningen x = 4
Punktmængden Mk  er afgrænset af grafen for f,
koordinatsystemets førsteakse samt linjerne med ligningen x = 4 og x = k hvor k > 4
Når punktmængden M og Mk  drejes 360 grader om førsteaksen, fremkommer to omdrejningslegemer med rumfang V og V2

Bestem V, og bestem k så Vk =1/2V

Håber nogen gider at hjælpe :)! 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. december 2011 af PeterValberg

figuren ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
01. december 2011 af fille123 (Slettet)

Jeg ved ikke helt hvordan jeg skal få den herind? kan ikke finde den nogen steder, og har ingen printer som kan scanne den ind fra min bog. 

Men så må jeg selv se om jeg kan finde ud af noget. 

Tak fordi du gad hjælpe :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. december 2011 af PeterValberg

Noget i denne stil ? se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af PeterValberg

Løst med TI-nspire CAS, - se vedhæftede

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)

Vedhæftet fil:Omdrejningslegemer.jpg

Svar #5
01. december 2011 af fille123 (Slettet)

Tak, men hvor kommer det der 163840/3 fra? det forstår jeg ikke helt. 


Svar #6
01. december 2011 af fille123 (Slettet)

Nej forstår det nok nu! tak :D 


Skriv et svar til: OMDREJNINGSLEGEMER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.