Fysik

Uran

01. december 2011 af royboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er igang med et par udregninger til min SRP, og er simpelthen gået i stå. Jeg får at vide, at jeg skal bestemme Q-værdien for en af urans fissionsprocessor, og vha. resultatet beregne den mulige frigivelse af energi ved fission af et kg uran.

Problemet er, at energifrigivelsen er helt uhyrligt lille i forhold til hvad den burde være. Jeg har vedhæftet mine beregninger. Er der nogen er kan fortælle mig hvad jeg gør galt?

Vedhæftet fil: Beregninger.docx

Svar #1
01. december 2011 af royboy (Slettet)

Der er vist noget galt med dokumentet. Her er den vedhæftet i PDF-format.

Vedhæftet fil:Beregninger.pdf

Brugbart svar (2)

Svar #2
02. december 2011 af p_fogh (Slettet)

Mit første bud er at du har en faktor 1000 galt i lyshastigheden, den er ca 300.000 m/sek. Det giver en faktor 1 mio på resultatet.

 

Mvh

 

Poul


Brugbart svar (3)

Svar #3
02. december 2011 af mathon

 

                   E = (1 kg) · (2,99792·108 m·s-1)2  =  8,98755·1016 J  =  89,8755 PJ


Svar #4
03. december 2011 af royboy (Slettet)

Tak for hjælpen!


Svar #5
03. december 2011 af royboy (Slettet)

Mit resultat er nu 2,854051*10^-11 for den sidste del af processen. Dette giver 178 MeV, men jeg skal gerne op på de 200 MeV. Hvad skyldes dette?

Er den samlede energifrigivelse en sammenlægning af Q1 og Q2 i min opgave? Eller er det egentlig kun Q2 der gælder?


Svar #6
06. december 2011 af royboy (Slettet)

#3

Den formel du har opskrevet medfører, at der sker en masseændring på 1kg ved fission af 1kg uran - er det ikke umuligt? Uran fissionerer jo og bliver til andre stoffer.

I stedet har jeg fundet antallet af uran-atomer, der udgør 1kg og ganget det med energifrigivelsen for ét uran-atom.


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2011 af mathon

eller brug
                           1 u ≡ 931,494 MeV = 1,49242·10-10 J
 


Svar #8
07. december 2011 af royboy (Slettet)

Det giver ingen mening? Det er jo mfør minus mefter. Der sker ikke en masseændring på 1kg fordi jeg har 1kg uran.


Brugbart svar (1)

Svar #9
07. december 2011 af mathon

 

                  ...men du kan benytte forholdsmæssig omregning


Skriv et svar til: Uran

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.