Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Gærings reaktioner og Differentialligninger

01. december 2011 af MigAnette (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej folkens. Jeg fik min SRP problemformulering for to dage siden. Mine opgave handler, som læses på overskriften om Gærings reaktioner og Differentialligninger. Da jeg i sidste øjeblik valgte det her emne, har jeg først nu fudnet ud af, at jeg ikke rigtig har styr på det :( (ved godt, det er mega dumt af mig). 

Min problem formulering er således: Opgaven handler om at undersøge en gæring vha. kemiske metoder, og at opstille modeller for forløbet. Hertil benyttes de matematiske redskaber fra differentialregningen. 

Du skal dfinere begrebet ''differentialregning''  Du skal redgøre for teorien og den fuldstændige løsning af udvalgte lineære differntialligninger af første orden herunde: 

y' = k*y           y' = b-a*y   og  y' = y*(b-a*y)

Giv eksempler på hvordan man kan opbygge differentialligningsmodeller ved at afbilde fx væksthastigheden for y som funktion af y, eller ved at afbilde den relative væksthastighed for y som funktion af y. 
 

For at være ærlig, så forstår jeg ikke helt hvad jeg skal, og beder derfor om hjælp! Hvis det er i har skrevet, eller kender en der har skrevet en opgave om dette emne, vil jeg meget gerne have fat i den, da det vil hjælpe en del med at give mig indblik i emnet. 
Håber virkelig jeg kan få noget hjælp!! :( 

mvh Anette. 


Svar #1
01. december 2011 af MigAnette (Slettet)

Ps. mine fag er Matematik A og Kemi B 


Skriv et svar til: Gærings reaktioner og Differentialligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.