Matematik

Ensvinklede trekanter

01. december 2011 af Gigalow (Slettet) - Niveau: C-niveau

Trekanterne ABC og A1B1C1 er ensvinklede.

Bestem siden er B1 og C1

A = 4
C = 3

A1 = 6

Hvordan regner jeg det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Find størrelsesforholdet mellem de to trekanter.

A1 / A = B1 / B = C1 / C


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. december 2011 af mathon

 

                ...det lineære forhold kaldes ofte for skalafaktor


Svar #3
01. december 2011 af Gigalow (Slettet)

Og derefter har jeg svaret? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er vigtigt at holde fast ved, at man i trekanter betegner vinkler med STORE bogstaver, mens de overfor liggende sider betegnes med små bogstaver, med mindre man angiver siderne som liniestykker mellem to vinkler. Sider angives altså som a, b, c, eller AB, AC, BC, osv.


Svar #5
01. december 2011 af Gigalow (Slettet)

@Studieguruen

Skal man dividere A1 med A for at få B1? osv..


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Man skal også kende siden b for at kunne beregne siden b1 i den anden trekant. Ud fra de givne oplysninger er det kun muligt at beregne c1 , men ikke b1 .


Brugbart svar (1)

Svar #7
01. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

#5

Skalafaktoren bliver så

A1 / A = 6 / 4 = 1,5

Du skal altså gange hver af siderne i trekant ABC med skalafaktor 1,5 for at finde siderne i trekant A1B1C1 .


Svar #8
01. december 2011 af Gigalow (Slettet)

Okay tusind tak!


Skriv et svar til: Ensvinklede trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.