Fysik

brandværdi:

03. december 2011 af faika (Slettet)

Brændværdien for stearin er L = 37 kJ/g. Beregn den energimængde brugt ?E , der er brugt (omsat)
ved at afbrænde stearin i de 10 minutter, lyset var tændt. Opskriv en generel formel for
beregning af den energimængde der frigives, hvis vi forbrænder en stofmængde med massen m
og brændværdi B.

 

stearin= forbrandte 0.45g efter 10 minutter

 

jeg ved sku slet ikke hvad jeg skal her, hjælp XD


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Gang brændværdien med massen af det afbrændte stearin.


Svar #2
03. december 2011 af faika (Slettet)

bare 37 x 0.45 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, ikke "bare" det. Resultatet har en enhed.


Svar #4
03. december 2011 af faika (Slettet)

lost :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Resultatet er en energimængde, og den har en enhed.


Svar #6
03. december 2011 af faika (Slettet)

ja det må være joule :p, så jeg siger E = b x m ( b = 37) men hvad er massen så?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo opgivet i opgaven, hvad m er. Og B er ikke 37; B har en enhed. Opgaven taler om brændværdien B; undlad derfor at kalde den b.


Skriv et svar til: brandværdi:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.