Fysik

effekt/energi??

04. december 2011 af chrisBH (Slettet) - Niveau: C-niveau

2,34 kg vand med temperaturen 23 grader tilføres 440 kJ. Beregn sluttemperaturen.

Energien tilføres på 6 minutter. Med hvilken effekt er energien tilført?

Opgave 2

400 ml cola har temperaturen 25 grader. Hvor meget is med temperaturen - 18 grader skal vi tilføre for at sluttemperaturen af cola og smeltevand bliver 12 grader
 

 

Hej, har store problemer med at udrenge dette, Har læst i mine noter, men det gør mig ikke rigtig klogere, det kunne virkelig være dejligt, hvis jeg kunne få noget hjælp til hvordan man udregner dette på en rimelig detaljeret måde, men stadig let forståeligt

TAK PÅ FORHÅND !


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2011 af Lurch (Slettet)

Du skal kigge på varmekapacitet

ΔT = Tslut-Tstart = m*cvand *ΔE

ΔE = 440kJ,c skal du slå op, m=2.34kg, T_start=23C

Effekt er defineret som

P = ΔE/Δt, du kender både ΔE og Δt (tiden der er brugt til at overføre E)


Skriv et svar til: effekt/energi??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.