Matematik

Komplekse tal

04. december 2011 af placebo321 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en andengradsligning, som har løsningen

-1 = i*√3

Herefter står der i min bog: "I eksemplet over ser vi, at de to løsninger er komplekskonjugerede." Hvad betyder dette?

Herefter står der: "Den ene er z1 = -1 + i*√3 og den anden er z2=-1-i*√3 = z1 (med streg over)

Jeg er helt ny i feltet. Hvorfor skriver man z2 som z1 med streg over?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af kennethebert (Slettet)

Når man laver en streg hen over, så "komplekst konjurgerer man". At komplekst konjurgerer er, at ændre fortegn på alle de imaginære led, altså dem med et "i" i.

Det er blandt andet smart at gange med den komplekst konjugerede af nævneren, når man skal dividere med et komplekst tal, så man ikke har "i" i nævneren.


Svar #2
04. december 2011 af placebo321 (Slettet)

så i mit eksempel betyder det bare, at fortegnet er forskelligt foran leddet med i i?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Den komplekst konjugerede til det komplekse tal a + ib er det komplekse tal a - ib . De to løsninger har samme realdel, og imaginærdelene har modsat fortegn


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.