Matematik

Taylorpoplynomier

04. december 2011 af Quijote (Slettet)

Jeg skal bestemme P4(x) for f(x)=ln(x) omkring x=2 og derefter angive lagranges restled.

Jeg mangler sidste del og jeg har bestemt P4(x) til: ln(2) + 1/2*(x-2) - 1/8*(x-2)2 + 1/24*(x-2)3 -1/64*(x-2)4

det var der ingen problemer med, men nu skal resteleddet bestemes, og første trin er vel at finde f5(x): 24/x^5

Jeg har formlen:

En(x) = (f(n+1)(s))/(n+1)! * (x-a)n+1    i mit tilfælde;

E5(x) = (f5(s))/5! * (x-a)5

Men hvad er det s er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

s er et tal i intervallet [a , x]


Svar #2
04. december 2011 af Quijote (Slettet)

Så mit restled bliver bare

1 * (s) / 5! * (x-2)5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det bliver

f(5)(s)/5! · (x-2)5


Svar #4
04. december 2011 af Quijote (Slettet)

Hvorfor skal jeg ikke udregne f5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det skal du da også.


Svar #6
04. december 2011 af Quijote (Slettet)

Kan det passe at det bliver (3/4)(s)/120 * (x-2)5?


Brugbart svar (1)

Svar #7
04. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg finder f(5)(x) = 24/x5 , så det bliver

E5(x) = 1/(5·s5) ·(x - 2)5


Svar #8
04. december 2011 af Quijote (Slettet)

Takker!


Skriv et svar til: Taylorpoplynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.