Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Hjælp til SRP opgave

05. december 2011 af Julls (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået denne opgaveformulering og vil høre om nogen af jer kender noget til min opgave?

På forhånd tak :)

Emne: Ondskab

Opgaveformulering:
Du bedes redegøre for relevante begreber omhandlende påvirkningsstrategier, der fremmer ondskab, idet du tager udgangspunkt i udvalgte dele af Rolf Kuschels ”Ondskabens psykologi” (2005). Du bedes endvidere redegøre for, hvad ondskab er socialpsykologisk set hht. Rolf Kuschel (lbild). Du skal derpå redegøre for, hvad mobning er i hht. selvvalgte dele af fagbogen ”Mobning-sociale processer på afveje” redigeret af Jette Kofoed og Dorte Marie Søndergaard (2009).
Analysér og fortolk filmen ”Carrie” med særligt fokus på mobning og gruppedynamik med ledere og medløbere. Fokusér på Cris, Billy og Sues handlinger og intentioner. Giv en personkarakteristik af Carrie og overvej, hvorfor hun bliver et oplagt offer for modning. Inddrag i din analyse Carries forhold til moderen med fokus på Carries sociale kompetencer. Analyser endvidere overgangen fra roman til film med særligt fokus på The Prom-afsnittet/scenen. Hvilke elementer bliver forstærket/svækket af skrift fra roman til film. Overvej hvad hensigten er med Stephen Kings brug af det overnaturlige i romanen.
Diskutér, på baggrund af din redegørelse, analyse og fortolkning af filmen, hvad der er, der socialpsykologisk set – kan drive folk til at gøre onde gerninger og at mobbe. Overvej hvordan mennesker kan overskride deres prosociale normer for at følge en gruppe, der gør onde gerninger.
Perspektivér til vedlagte artikel fra Forskningsnyt fra Psykologi, 2001, 2: ”To slags populære drenge”.


Skriv et svar til: Hjælp til SRP opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.