Matematik

reaktionskinetik

05. december 2011 af yasa10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej

sidder med følgende opgave:

En sammensat proces af typen A--> B -->C
Koncentrationerne opfylder følgende differentialligninger
(1)  d[A]/dt=-k1 [A],   (2)  d[B]/dt=k1 [A]-k2 [B],    (3)  d[C]/dt=k2 [B]

Vi antager at stofferne A, B og C til tiden t=0 har koncentrationerne hhv. A0, 0 og 0. Endvidere antager vi, at K1 ≠ K2
a) Løs (1) med den angivne begyndelsesbetingelse.  Fra forrige opgave
b) Indsæt den fundne løsning i (2), og løs (2) med den angivne begyndelsesbetingelse

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2011 af peter lind

Brug panserformlen til det. Start med den første, som også kan løses ved hjælp af separation af variable. Sæt resultatet ind i den anden og løs den fremkomne differentialligning. Sæt dette ind i den tredje differentialligning.


Skriv et svar til: reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.