Matematik

Hjælp, tak!

05. december 2011 af hejsacom (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej!
Er der lige nogle der vil forklare mig hvordan man regner dette stykke ud:

12 1/4 + 6 1/3

 

Håber at i kan hjælpe glemsomme mig! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. december 2011 af NejTilSvampe

12+6 = 18

1/4 + 1/3 = (3+4) / 3*4 = 7/12

18 + (7/12)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. december 2011 af ping317 (Slettet)

Frede har helt ret, først siger du selvfølgelig 12+6 hvilket (self) er = 18

Herefter kommer du til 1/4+1/3, her skal du finde fællesnævneren, hvilket du kan finde ved at gå ind og se på deres tabel (hvis du ikke kan se det), i dette tilfælde er fællesnævneren 12. Herefter forlænger du brønkerne således:

1/4=3/12  (begge tal * med 3 fordi man skal gange 4 med 3 for at få 12)

1/3=4/12 (begge tal * med 4 fordi man skal gange 3 med 4 for at få 12)

så ligger du det hele sammen: 18+(7/12)

 

Det var måden jeg lærte det på, FredeP's måde er mindst lige så god

Cheers


Skriv et svar til: Hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.