Matematik
2.-ordensdifferentialligning
10. juni 2005 af
MarieBS (Slettet)
Hej allesammen.
Jeg håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig med dette, selvom det ikke ligefrem er verdens mest spænende problematik:
Jeg læser om lineære differentialligninger af 2. orden, og er kommet til afsnittet om differentialligninger med konstante koefficienter. Altså:
ay''(x) + by'(x) + cy(x) = 0
Efter udledning af karakterligningen, er der de tre muligheder d>0, d=0 og d
y2(x) = y1(x) * int(exp(int(p(x))dx/y1(x)^2)dx
(Ordensreduktion)
Den skal give y2(x) = x*exp("lambda"x), men det kan jeg bare ikke få den til. Any suggestions?
Jeg håber der er en venlig sjæl der vil hjælpe mig med dette, selvom det ikke ligefrem er verdens mest spænende problematik:
Jeg læser om lineære differentialligninger af 2. orden, og er kommet til afsnittet om differentialligninger med konstante koefficienter. Altså:
ay''(x) + by'(x) + cy(x) = 0
Efter udledning af karakterligningen, er der de tre muligheder d>0, d=0 og d
y2(x) = y1(x) * int(exp(int(p(x))dx/y1(x)^2)dx
(Ordensreduktion)
Den skal give y2(x) = x*exp("lambda"x), men det kan jeg bare ikke få den til. Any suggestions?
Svar #1
10. juni 2005 af MarieBS (Slettet)
Alarmen afblæst, jeg har fundet ud af det. Beviset stod længere omme i materialet :)
Skriv et svar til: 2.-ordensdifferentialligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
