Matematik

Bestem fortegn

06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Hvis jeg skal bestemme fortegn i en funktion betyder det bare at jeg skal finde a, b osv. ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2011 af mette48 (Slettet)

Der skal nok mere information til for at vi kan svare på dit spørgsmål


Svar #2
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Angiv for hver af funktionerne nedenfor dens definitionsmængde. Bestem derefter nulpunkter, fortegn og monotoniforhold. 

Nogel eks. på funktionerne er f(x) = x^6-4x^4 og g(x)=1/(x^2-4)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Nulpunkter for en funktion f(x) findes ved at løse ligningen f(x) = 0 . Er funktionen kontinuert, har den så et bestemt fotegn mellem nulpunkterne. Monotoniforholdene bestemmes ved at løse ligningen f'(x) = 0 .


Svar #4
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Så nærmest en monotonilinje bare med f(x) istedet for f'(x)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man skal lave fortegnsundersøgelse for både f(x) og for f'(x) .

Definitionsmængden for en funktion f(x) er mængden af de x, for hvilke funktionen har mening og kan beregnes.


Svar #6
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Jeg har fundet nulpunkter og monotoniforhold. Det er kun fortegnsbestemmelse som jeg er i tvivl om. 


Svar #7
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Hvis man eks har ligningen f(x) = x^6-4x^4 som er kontinuert, hvordan gør man så? Er det om f(x) er positiv eller negativ i en definitonsmængde af x? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Man bestemmer fortegnet ved at beregne funktionen i pæne x-værdier mellem nulpunkterne.


Svar #9
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Kan man lave fortegnsundersøgelse hvis funktionen ikke er kontinuert?


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det kan man da udmærket. Man skal så betragte diskontinuitetspunkterne særlig omhyggeligt.


Svar #11
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Okay tror jeg har forstået det nu. Så hvis y-værdien er postiv er vores fortegn + og omvendt. Mange tak for hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, fortegnet af y-værdien er funktionens fortegn.


Svar #13
06. december 2011 af asdfgqwert (Slettet)

Fandt lige et sidste spørgsmål. Man kan ikke lave fortegnsundersøgelse uden nogle nulpunkter vel?


Brugbart svar (0)

Svar #14
06. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Jo, man kan udmærket lave fortegnsundersøgelse på en funktion, der ikke har nogen nulpunkter.


Skriv et svar til: Bestem fortegn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.