Matematik

potensfunktion er fy=fx^a eller ry=rx^a ??

07. december 2011 af sejreje (Slettet) - Niveau: C-niveau

i min formelsamlig står der ry=rx^a  er lidt forvirret.

plus alle de notater om potensfunktion jeg ser står der slet ikke noget ry=rx^a

det haster. thanks :)

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. december 2011 af mathon

sædvanligt med én variabel
                                                          f(x) = y = b·xa


Brugbart svar (6)

Svar #2
07. december 2011 af PeterValberg

Jeg tror, at det drejer sig om den procentvise forøgelse af henholdsvis y-værdien og x-værden
(fremskrivningsfaktorerne Fy og Fx)

hvor Fy = 1+ry  og Fx = 1+rx

hvor r er vækstraten

for en potensfunktion gælder således:

Fy = Fxa   eller    1+ry = (1+rx)a

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
08. december 2011 af sejreje (Slettet)

#2 . ja tak det var det jeg mente

 


Skriv et svar til: potensfunktion er fy=fx^a eller ry=rx^a ??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.