Matematik

trekanter

07. december 2011 af danmadsen (Slettet)

jeg kan ikke finde ud af det så hvis der er nogle der vil hjælpe vil det være dejligt

Vedhæftet fil: 1d+Hjemmeopgaver+1.docx

Brugbart svar (2)

Svar #1
07. december 2011 af PeterValberg

Opgaverne omhandler primært retvinklede trekanter

her er et link til et websted, hvor du on-line kan få det beregnet:   http://cossincalc.com/

her er et link til et dokument, der gennemgår teorien mm:  http://ssit.eucnordvest.dk/matematik/UV_noter/2008_trigonometri.pdf

link til et lille program, du kan hente gratis og installere på din computer, der kan regne på retvinklede trekanter:

http://ssit.eucnordvest.dk/matematik/programmer/TriCulator2009.zip

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (2)

Svar #2
07. december 2011 af Megatron1 (Slettet)

1) find c vha. Pythagoras.

c2=282+452

2). Pythagoras igen.

582=402+b2, isoler b.

3) isoler a vha. Pythagoras.

4) 0.5*16*b=504. Find b. c kan udregnes paa flere maader, men brug Pythagoras, da det ser ud til, at du ikke er saa tryg ved de elementaere formler inden for trigonometri og geometri.

5) bestem arealet af trekanten og bestem derefter arealet af rektanglet, hvor det samlede areal faas ved at addere de to foregaaende arealer.

6, 7, 8) du kan be-/afkraefte, om de er retvinklede ved at bestemme cos(C).


Skriv et svar til: trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.