Fysik

energi og varme

08. december 2011 af astr4021 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ved virkelig ikke hvilken formel man skal bruge for at regne disse opgaver ud :

 

Opgave 1: En 5 W vågelampe tændes i 8 timer. Beregn energi omsætningen.
 

Opgave 2: Et strygejern omsætter 777000 J på 7 minutter. Beregn strygejernets effekt.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Du skal i begge opgaver tage udgangspunkt i formlen

       P  =  ΔE / Δt  ,

hvor P er effekten, ΔE er ændringen i energi, og Δt er ændringen i tid .


Svar #2
08. december 2011 af astr4021 (Slettet)

Så opg 1 er:

e = 5*8 = 40j/s

Og 2 er:

777000/7 = 111000


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

#2

Nej, det er ikke korrekt. Du skal huske enheder.

ΔE = P·Δt = 5W·80·60s = 24000J = 24kJ


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2011 af Studieguruen (Slettet)

Opg 2)

Du finder effekten til at være

P = ΔE / Δt = 777000J / (7·60s) = 1850W = 1,85kW


Skriv et svar til: energi og varme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.