Matematik

help :)

09. december 2011 af fiskejoe (Slettet)

på figuren ses grafen for f(x)= 4-x^2

Desuden er A(0,-2) afsat, mens B og C ligger på grafen for f, så BC er parallel med x-aksen og ligger over for A
- Udtryk y ved t, når C har koordinaterne (t,y).
- Opskriv en regneforskrift for arealet af trekantABC som funktion af t; huske definitionsmængden.
- Beregn derefter den største værdi arealet kan antage
se vedhæftet fil...

 

uden hjælpemidler

en kasse uden låg ha r kvadratisk bund. Rumfanget af kassen er 32 På figuren betegner x sidelængden i den kvadratisk bund og h betegner kassens højde.

Bestem h udtrykt ved x.
Bestem den værdi af x, som gør kassens samlede overfladeareal mindst muligt

Vedhæftet fil: aaaa.JPG

Svar #1
09. december 2011 af fiskejoe (Slettet)

og + en til

et fodboldstadion skal anlæges, så der rundt om fodboldbanen skal være en løbebane 400 m . På figuren er fodboldbanen rektanglet, mens løbebanen består af to rette linjer og to halcirkler altså figurens rand.

bestem det maksimale areal, foboldbanen kan få.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

Punktet C ligger på grafen for f , så der må gælde

y = 4 - t2

Trekant ABC har grundlinie |BC| = 2|t| og højden y+2 . Beregn nu dens areal.

2)

Udtryk kassens rumfang V ved x og h. Benyt V = 32 til at isolere h som funktion af x. Udtryk dernæst kassens overflade A ved x og h, og indsæt udtrykket for h heri. Find minimum for funktionen A(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

En tilsvarende opgave har været behandlet i denne tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=843368#843371 med en omkreds på 800m .

Vælg i øvrigt en mere passende overskrift til tråden (næste gang) i stedet for et patetisk, intetsigende "help".


Skriv et svar til: help :)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.