Psykologi

SRP - Hvilken form for krise/stress?

09. december 2011 af Goomoonryong (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et af spørgsmålene i min SRP går ud på at analysere nogle cases. 2 af dem har jeg fundet ud af, men den tredje er jeg ikke helt sikker på hvad der er hvad. Jeg skal finde ud af, hvilken form for krise og stress der er tale om:
 

(SRP'en er om PTSD, og udover den, er jeg kommet ind over DESNOS og akut krise. Ved dog ikke om det er begrænset til kun at kunne være om de 3)

 

"I Guatemala blev en ung mang henvist til individuel behandling. 15 år tidligere havde han overlevet en massakre i sin landsby. Søndag morgen, hvor alle var i kirke, var en gruppe soldater i lastbiler kørt ind i landsbyen og havde åbnet ild mod indbyggerne. Den unge mand, der dengang var en lille dreng på 7 år, var blevet reddet ved at en gammel mand havde grebet hand hånd og var løbet ind i regnskoven med ham. De turde ikke gå tilbage til landsbyen - så han voksede op i en anden del af landet og vidste i lang tid ikke, om hans familie var blevet dræbt ved massakren. Som voksen udviklede han et symptom, der bestod i, at han hele tiden syntes at høre lyden af lastbilernes motor. Dette plagede ham, så han ikke kunne finde ro eller koncentrere sig om sit aktuelle liv."

 

Mange tak på forhånd.


Brugbart svar (2)

Svar #1
18. december 2011 af klotte (Slettet)

PSTD no doubt 

 


Svar #2
18. december 2011 af Goomoonryong (Slettet)

Det var også det jeg endte op med at sige.


Skriv et svar til: SRP - Hvilken form for krise/stress?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.