Engelsk

Hoved- og ledsætninger i engelsk

09. december 2011 af ASAP (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Jeg har fået en opgave, som går ud på, at jeg skal lave ti sætninger, hvor jeg skal dele dem ind i Hovedsætninger (H) og ledsætninger (L)

Skal lave disse slags sætninger:  (H) = en hovedsætning    (H+L) = hovedsætning + ledsætning      (L+H) = ledsætning + hovedsætning    4 (H+H)      5 (H+L+H)      6(L+H+L) 

Har så lavet disse 10 sætninger om konflikten i Nordirland:

1) Many schoolgirls were abused. (H)

2) When they weren’t abusing the schoolgirls, they were fighting with the police. (L+H)

3) After fighting with the police, they went home to plan new attacks. (L+H)

4) The parents were mad on the bullies, who were threatening their girls. (H+L)

5) The little girls were scared and they didn’t like going to school. (H+H)

6) The police were protecting the girls and afterwards they were going to observe the demon-strations. (H+H)

7) They were demonstrating every day and even if they were tired, they continued for a long time. (H+L+H)

8) It was expensive to have the police on the streets and afterwards when the conflict was over, it ran up to cost 73000 dollars per day. (H+L+H)

9) Even if it was expensive, the police was respected among the Catholics during the conflict that lasted for many weeks. (L+H+L)

10) Even though they were respected by many, the police had some problems by handle the young Protestants who were out of control. (L+H+L)

Jeg kender godt reglen om at en Hovedsætning i modsætning til en Ledsætning kan stå alene, men er i tvivl om det jeg har skrevet, er rigtigt, og hvor kommaerne skal sættes. Nogen der har forstand på om det jeg har skrevet er rigtigt, da jeg er meget i tvivl? På forhånd tak:)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af thenyouretoastmate (Slettet)

Det ser godt ud :)

It was expensive to have the police on the streets and afterwards(komma) when the conflict was over, it ran up to cost 73000 dollars per day. (H+L+H)

Even though they were respected by many, the police had some problems by(slet "by" og skriv handling) handle the young Protestants who were out of control


Skriv et svar til: Hoved- og ledsætninger i engelsk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.