Matematik

Hjælp til det gyldne snit

10. december 2011 af Verner8000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej..

Har fået et spørgsmål der hedder. Giv en definition på det gyldne snit og bestem den eksakte værdi af phi. Desuden skal du vise nogle af phi' (phi mærke) egenskaber.

Hvad menes der med det sidst?

PÅ forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. december 2011 af PeterValberg

phi (φ) kaldes også for "Den Guddommelige Brøk"

φ = (1+√5)/2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. december 2011 af Verner8000 (Slettet)

 

Kan du så sige mig hvordan det er jeg kommer frem til (1+√5)/2? Er nemlig gået i stå ved x^2 - x - 1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2011 af PeterValberg

ja da

det er jo en andengradsligning x2 - x - 1 = 0

hvor diskriminanten d = (-1)2 -4·1·(-1) =5

løsningerne bliver derfor:

x =( -(-1)±√5)/2 = (1±√5)/2

hvor den negative løsnng forkastes, da der er tale om længder, - altså

x = (1+√5)/2

Den Guddommelige brøk 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
10. december 2011 af Verner8000 (Slettet)

Nåhh ja selvfølgelig :) Mange tak...!! Du hjalp mig lige med at genopfriske hukommelsen..!


Skriv et svar til: Hjælp til det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.