Naturvidenskabeligt grundforløb (NVG)

NG - tøradiabatisk og fugtadiabatisk temperatur, hjælp!!

10. december 2011 af mullerb (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle.

Jeg sidder lige og er i gang med at skrive en opgave om vind i naturgeografi og er faldet over et spørgsmål som jeg har lidt problemer med. Har selv prøvet at løse den, men er lidt i tvivl. Det ville derfor være skønt hvis der er en der lige vil kigge det jeg har skrevet igennem og se om det er rigtigt :-)

Spørgsmålet lyder sådan:

Vinden kommer ”fra venstre” på figuren. Luften ved j.o.f på vindsiden er 20 grader. Beregn temperaturen i de gule kasser. Hvad er temperaturen ved j.o.f på læsiden?

Har også vedhæftet et billede der kan hjælpe

Her er mit svar:

Temperaturen i den første gule kasse som ligger 1000 m over dalen på vindsiden vil være 15 grader (1000/100 * 0,5 = 5 grader mindre). Temperaturen i den anden gule kasse som ligger 2000 m over dalen vil være 5 grader (2000/100 * 0,5 = 10 grader mindre). Temperaturen i den tredje gule kasse som ligger 1000 m over dalen på læsiden vil være 15 grader (1000/100 = 10 grader mere). Temperaturen i den fjerde og sidste gule kasse som ligger ved dalen vil være ----???????

Vedhæftet fil: kll.png

Skriv et svar til: NG - tøradiabatisk og fugtadiabatisk temperatur, hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.