Matematik

Opstille ligning

11. december 2011 af 1234564 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er ved følgende opgave i matematik, som jeg slet ikke kan finde ud af:

"En klasse dannes ved, at en klasse med 15 piger og 11 drenge bliver slået sammen med en lille klasse, hvor der er tre gange så mange drenge som piger. I den nye klasse er der lige mange drenge og piger.
Skriv ud fra denne oplysning en ligning, hvor x står for antal piger i den lille klasse, og bestem antal piger i den lille klasse".

Jeg har siddet med opgaven så længe nu, og jeg kan bare ikke finde ud af den. Er der evt. nogle, der kan hjælpe? Så ville jeg blive meget glad!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af hej2010 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af NejTilSvampe

15 + x = 11 + 3x


Svar #3
11. december 2011 af 1234564 (Slettet)

Well, gør jeg heller ikke. Men ikke desto mindre er det de eneste oplysninger, jeg har :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2011 af NejTilSvampe

der er 15 + x piger i den nye klasse og der er 11 + y drenge i den nye klasse. 

y = 3x fordi der er 3 gange så mange drenge som der er piger, og der er lige mange piger som der er drenge ergo:

15 + x = 11 + 3x


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2011 af mathon

                              

     ny klasse
                                    drenge         piger
            antal              11 + 3x    =   15 + x

                     

                                   11 + 3x    =   15 + x 

                                   11 + 2x    =   15

                                   2x    =   4

                                   x    =   2                              lig antal piger i den lille klasse


Skriv et svar til: Opstille ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.