Matematik

Bestemme sider og vinkler i en trekant med en ligning

11. december 2011 af WeeDeeOh (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Linjen med ligningen y=3/4x+3 danner sammen med første- og andenaksen en trekant i en anden trekant.

Bestem sider og vinkler i denne trekant.

 

Er der nogle der kan hjælpe med fremgangsmåden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af mathon

       den omtalte retvinklede trekant har vinkelspidser
       i
             (0,0)    (0,3)    og   (-4,0)
       dvs
                 med kateterne 3 og 4 og hypotenusen 5

og
      vinklerne
                         tan-1(3/4) = 36,9º       (90º-36,9º) = 53,1º   og   90º


Skriv et svar til: Bestemme sider og vinkler i en trekant med en ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.