Matematik

Trekant

11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej allesammen

Jeg mangler lidt hjælp til opgave b, da jeg simpelthen ikke kan komme frem til det, jeg har prøve forskellige metoder, men det tyder på de alle var forkerte.. Se vedhæftede dokument :) 

Vedhæftet fil: mat 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2011 af Lurch (Slettet)

Jeg kan kun se din tekst og ikke selve opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2011 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Når jeg åbner den kan jeg godt se det :/ men skal jeg skrive oplysninger til dig Lurch?


Svar #4
11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Tak for det Peter Valberg, men er det muligt du evt. kunne forklare mig hvordan man vil finde frem til det uden sådan et program? Jeg vil nemlig gerne lære det hehe :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2011 af Lurch (Slettet)

Ahhh det er nok det der docx sjov der.


Svar #6
11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Skal jeg skrive oplysningerne nede til dig Lurch? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2011 af mathon

 

              C = sin-1(c·sin(A)/a)                      0<C<51º     over for en mindre side liger en mindre vinkel

 


Svar #8
11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Hvordan finder man medianen? det forstår jeg ikk :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. december 2011 af mathon

brug cosinusrelationen

                                                                   ma2 = (a/2)2 + c2 - 2·(a/2)·c·cos(B)


Svar #10
11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Tak Mathon :)
Men ved du hvordan man finder median Ma i denne trekant? hvad skal man gøre for at komme frem til tallet


Brugbart svar (0)

Svar #11
11. december 2011 af mathon

                                    C = sin-1(c·sin(A)/a)

                                    C = sin-1(4,50·sin(51º)/6,90) ≈ 30,45º

                                    B = (180º - 51º - 30,45º) ≈ 98,55º

 

                                    ma2 = (a/2)2 + c2 - 2·(a/2)·c·cos(B)

                                    ma2 = 3,452 + 4,502 - 6,90·4,50·cos(98,55º) = 36,7671

                                    ma = 36,76710,5 ≈ 6,06


Svar #12
11. december 2011 af Maksilkemi (Slettet)

Tak for hjælpen alle sammen, jeg sætter stor pris på det :D


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.